Vloerverwarming

Vloerverwarming

Steeds meer mensen stappen over op vloerverwarming. En dat is ook niet zo verwonderlijk; vloerverwarming biedt u vele voordelen ten opzichte van een conventionele CV-installatie. Jetten Installatietechniek vertelt u, als verwarmingsspecialist in de Bilt en omstreken, graag meer over deze populaire vorm van verwarmen.

Werking 

Sommige huishoudens hebben alleen vloerverwarming in de badkamer liggen. We spreken dan van vloerverwarming als bijverwarming. Maar het is ook mogelijk om vloerverwarming als hoofdverwarming te plaatsen; hierbij wordt alle warmte in uw woning in zijn geheel door de vloerverwarming opgewekt. Bij vloerverwarming als hoofdverwarming wordt gebruik gemaakt van verwarming middels water. Dit is anders dan bij vloerverwarming als bijverwarming, waar meestal verwarming middels elektriciteit wordt toegepast. Eerst worden er kunststof leidingen onder uw vloer gelegd. Deze worden via een verdeelunit aangesloten op het waternetwerk. De verdeelunit is voorzien van een pomp en een thermostaatkraan. Die thermostaatkraan zorgt ervoor dat er geen water van een te hoge temperatuur door de leidingen heen kan stromen. Als het water te heet is, wordt het gemengd met het koudere retourwater. Op die manier kunt u heel nauwkeurig de temperatuur instellen, en wordt uw vloer niet beschadigd door een te hoge temperatuur. 

Voordelen

Vloerverwarming maakt gebruik van stralingswarmte. Hierdoor is het mogelijk om de ruimtes in uw woning op een zeer gelijkmatige en constante manier te verwarmen. U zult direct het verschil merken; vloerverwarming levert een veel comfortabelere warmte dan andere manieren van verwarmen! Maar behalve een verhoogd comfort is er nog een andere reden dat steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming: het hoge rendement. Met vloerverwarming kunt u een aanzienlijke besparing op uw energierekening realiseren!

Interesse?

Wanneer u behoefte heeft aan een advies op maat of een berekening van uw besparing, neemt u dan contact op met Jetten Installatietechniek te Woudenberg. We komen graag bij u langs om u op een eenvoudige manier te laten zien hoe vloerverwarming werkt.

Openingstijden Showroom

Maandag
08:00 - 14:00
Dinsdag
09:00 - 17:30
Woensdag
09:00 - 14:00
Do & Vr
09:00 - 17:30

Openingstijden installatiebedrijf

Maandag t/m vrijdag
08:00 - 17:00
© Jetten Installatietechniek 2024 - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl